06.08.21 Nyheder

TO HUSE I EUROPA BYGGET MED 3D­PRINT

3D Print i beton

3D-printere fra COBOD International har fået opført et råhus i henholdsvis Belgien og Tyskland

Europas første 3D printede tre etages lejlig- hedsbyggeri i Wallenhausen, Tyskland printet med en COBOD 3D printer.

Cobod International

Danske COBOD International A/S opførte i 2017 Europas første 3D printede bygning, The BOD i Nordhavn, i København. BOD er en forkortelse for “Building on Demand” og en betegnelse, der skal henlede opmærksomheden på, at 3D kon­ struktionsprint i beton til brug på byggeprojekter gør det muligt at automatisere byggeprocesser. Et eksperiment, der har udviklet sig siden.
Dels med fremstilling af vindmølletårne i beton for GE Renewables, dels med de første regulære 3D­printede råhuse i beton. De printede beton­ byggerier er foretaget i Indien og Afrika, men nu altså også i Europa i to tilfælde: dels et lejlighedsbyggeri på tre etager i Wallenhausen, Tyskland og dels en to­etagers bygning i Westerlo i Belgien.


At der er en stigende tiltro til anvendelsen af 3D­print i byggeriet ses af, at den tyske forskallings­ virksomhed Peri er minoritetsaktionær i COBOD. ■

Europas første 3D printede to etages bygning i Westerlo, Belgien printet med en COBOD 3D printer.

Skrevet af:

Kim Sejr

Relateret indhold