07.11.21 Nyheder

DANSK BETONPRIS 2021

Dansk Betondag

Betonprisen, der uddeles hvert andet år af Dansk Betonforening, gik i år til professor på Teknisk Universitet i Norge (NTNU), Mette Rica Geiker

På vegne af bedømmelsesudvalget overrakte udviklingsdirektør i Aalborg Portland, Jesper Sand Damtoft, Betonprisen til professor Mette Rica Geiker.

Foto: Martin Schubert

Mette, der er rigtig mange gode grunde til, at du skal have prisen. Du er en absolut topforsker inden for cement og beton, og alene det er værd at belønne, sagde udviklingsdirektør i Aalborg Portland, Jesper Sand Damtoft, da han på vegne af bedømmelseskomiteen overrakte prisen på årets Betondag i Rebild Bakker.

I sin tale fremhævede han Mette Rica Geikers store indsats i forbindelse med etableringen af Nanocem, der gennem næsten 20 år har været et toneangivende netværk mellem industrien og de førende forskningsinstitutioner i Europa.
– En af dine største indsatser i Nanocem var dit arbejde med at uddanne unge mennesker. Alle de ph.d.-studerende, som vi har fået igennem ad den vej. Det er i virkeligheden nok det vigtigste, for hvis vi ikke har nogle Dunge mennesker, der interesserer sig for beton og betonudvikling, så kommer vi ingen vegne. Alene det skal du have en stor tak for, sagde Jesper Sand Damtoft.
Selv om hun havde vidst det i nogle måneder, var det en overvældet Mette Rica Geiker, der modtog prisen.
– Jeg kom som nyudklækket kemiingeniør ind i betonbranchen, og jeg blev taget
vel imod. Jeg fik et tilhørsforhold, et netværk – nogen, der syntes, at beton var spændende – og jeg har selv fået mulighed for at bidrage, sagde hun i sin takketale

Professor Mette Rica Geiker modtog Betonprisen på årets Betondag i Rebild Bakker.

Skrevet af:

Thomas Møller

Relateret indhold