14.11.22 Nyheder

Energibesparende løsning til betonelementer

To virksomheder i byggebranchen har sammen skabt en løsning, hvor pladefalsen kan indstøbes direkte i betonelementerne hos leverandøren.

BS False er en mindre nichevirksomhed, der laver pladefalse til byggeriet. Pladefalsen lukker hulmuren ved dør- og vinduesåbningerne og letter montage af vinduer og gøre i byggeriet.

Foto: BS False

BS False og beslagvirksomheden Simpson Strong-Tie har i samarbejde udviklet et konsolbeslag, der kan indstøbes direkte sammen med pladefalsen i betonelementer til byggeriet. Det betyder, at den færdige pladefals sidder i elementet efter hærdning, og at vinduer samt døre kan monteres i samme øjeblik, det lander på byggepladsen. Det er der ifølge Lars Mølgård, der er økonomichef i BS False, mange fordele i.

 “Vi har skabt en løsning, der indstøber pladefalsen på selve betonfabrikken som alternativ til betonudstøbning i vindues- og dørhuller. Det er for mig at se den mest optimale løsning, nemlig en pladefals, som med det samme er klar til vindues- og dørmontering. Desuden sparer betonfabrikken udsparingskassen, der jo laves i træ, og dermed mindskes træspildet væsentligt,” forklarer han.

I samarbejde med beslagvirksomheden Simpson Strong-Tie har BS False skabt en løsning, der indstøbes direkte i betonelementet på fabrikken.

Foto: BS False

Mange bække små

Selvom det måske kan virke som en lille energiforbedring, løber det ifølge økonomichefen op, når man kigger på et større byggeri. Han pointerer, at man som branche er nødt til at udfordre de traditionelle metoder, der anvendes i byggeriet, da der for så vidt angår dokumentation hele tiden stilles nye krav til produkterne, lige som markedet efterspørger stadig mere optimerede løsninger.

“Da vi luftede ideen for Simpson Strong-Tie, var de med på den med det samme. Simpson sendte konsolprøver til deres testcenter i England, så vi nu har alle de nødvendige data på produktet. Det er nemlig vigtigt for os at kunne dokumentere egenskaberne på vores produkter”, siger Lars Mølgård fra BS False.

Skrevet af:

Henrik Malmgreen

Relateret indhold