01.06.23 Nyheder

Vinder af Betonelement Prisen 2023 er fundet

Betonelement-Foreningen uddelte torsdag aften Betonelement Prisen for høj arkitektonisk, innovativ og æstetisk anvendelse af betonelementer i byggeriet.

Vinder af Betonelement-Prisen: SIMAC i Svendborg.

Foto: Torben Eskerod

Vinder af Betonelement Prisen er: SIMAC i Svendborg.

Tillykke til:

Bygherre: SMUC Fonden med støtte fra A.P. Møller Fonden
Arkitekt: C.F. Møller Architects og EFFEKT Arkitekter
Entreprenør: MT Højgaard
Ingeniør: Artelia Group
Betonproducent: A/S Boligbeton, CRH Concrete, UPB Group.

Om vinderprojektet udtaler formand for juryen, Kent Martinussen, arkitekt og adm. dir. i DAC:

- Et konsekvent og arkitektonisk gennemtænkt anvendelse af betonelementer, der i ét overbevisende greb samler den bærende konstruktion og den rumlige struktur til et spændstigt gitter af søjler og dragere. Facadeplanet er dristigt trukket tilbage, så betongitteret manifesterer sig som det dominerende element også i uddannelsesinstitutionens ydre fremtoning.

SIMAC er Svendborgs nye maritime uddannelsescenter og projektholdet bag modtog prisen ved Betonens Prisfest, der fandt sted torsdag den 1. juni 2023 i Industriens Hus med 120 inviterede gæster fra hele byggeriets værdikæde.

Betonelement Prisen er en arkitekturpris, som hædrer en høj arkitektonisk, innovativ og æstetisk anvendelse af betonelementer i byggeriet. Med prisen anerkendes det bygningskunstneriske ved selve facaderne, og at arkitekterne har mod og talent til at udfordre form og udtryk for betonelementerne. Betonelement-Foreningen står bag prisen, som blev stiftet i 1978. Med prisen følger 75.000 kr. fra Betonelement-Foreningen sponsoreret af Aalborg Portland, en plakette til indmuring samt Utzon-statuetten.

Læs mere om projektet her.

Birgitte Theresia Henriksen
Skrevet af:

Birgitte Theresia Henriksen

Marianne Boelskifte

Marianne Boelskifte

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3660
  • Mobil +45 5218 5995
  • E-mail marb@di.dk

Relateret indhold